• Samsun
  • Son Güncelleme 14:46
Emekli Maaşları Bayram Öncesi Ödenecek Mi? Görseli
EKONOMİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Emekli Maaşları Bayram Öncesi Ödenecek Mi?

Emekli maaş zammı haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli oldu. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği maaş zammı 6 aylık enflasyon farkının açıklanmasıyla kesinleşti. Buna göre enflasyon farkıyla, SSK ve BAĞ–KUR emekli aylıkları yüzde 42.35 zamlandı. Zam oranlarının açıklanmasıyla gözler "Zamlı emekli maaşı ne zaman ödenecek?" sorusuna çevrildi. İşte Temmuz 2022 SSK - BAĞKUR zamlı emekli maaşları ödeme tarihleri

Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Memurların Temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Yaşlı ve engelli bakım projemizi milli programa dönüştürmektir. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir." dedi.

Emekli Maaşları Ne Kadar Oldu?

Haziran ayı enflasyonu aylık bazda yüzde 4.95 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 78.62 olarak belirlendi. Açıklanan oranla birlikte memur ve memur emeklisinin maaşlarına uygulanacak zam oranı yüzde 41,69 olarak kaydedildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranları ise yüzde 42,35 olarak belirtildi. Açıklanan oranlara göre en düşük memur maaşı 8.977 TL olurken, en düşük emekli memur maaşı ise 6 bin 400 TL oldu.

6 aylık enflasyon verisinin maaşlara eklenmesi durumunda 2000 yılından önce emekli olan SSK’lıların maaşları 3 bin 292 liradan 4 bin 589 liraya yükselmiş olacak. En düşük emekli maaşı 2 bin 500 lira olanların maaşları ise 3 bin 500 liraya yükselecek.

0 Yorum

Yorum Yap