SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 10:50
Doğalgaz Yardımı Başvuruları Nasıl Yapılacak? Görseli
EKONOMİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

DESTEK 450-1150 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Doğalgaz yardımı başvuru formu, destekten yararlanmak isteyenlerin en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Bakan Derya Yanık, doğalgaz fatura desteği tutarını ve başvuru şeklini açıklamıştı. Peki, 2022 doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği ve Bakan Derya Yanık'ın da detaylarını paylaştığı doğalgaz yardımı başvuruları  e-devlet üzerinden yapılıyor.  Doğal gaz fatura desteği 450 TL - 1.150 TL arasında değişecek. İşte, doğalgaz yardımı detayları..

DOĞALGAZ YARDIMI  BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

e-Devlet üzerinden "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" bölümü ile yapılıyor. Doğalgaz yardımı ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez (mart ve ekim) gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtildi. Başvurusu kabul edilenler, PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek ödeme alabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon hane için yılda 2 defada ödenmek üzere 450 lira ile bin 150 lira arasında değişen miktarlarda doğalgaz desteği sağlayacağız. Kronik hastaların ve yaşam destek cihazına bağlı olarak hayatını sürdüren kişilerin bulunduğu haneler için bu rakama yüzde 5 ilave yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Bakan Derya Yanık, ihtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceğini belirtti.

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap