SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 07:44
Bayram Öncesi Talep Patladı Görseli
EKONOMİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Bayram Öncesi Talep Patladı!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bayramı tatil beldesinde ya da memleketinde geçirmek isteyen pek çok kişi, ikinci el otomobil almak için araştırma yaparken, araç almak için bütçesi olmayanlar da kiralık araçlara yöneldi. Peki bayram öncesi her iki sektörde de otomobil fiyatları ne durumda?

Yaz mevsiminin gelmesinin yanı sıra, Kurban Bayramı’nın yaklaşması da otomobil piyasasını bir hayli hareketlendirdi. Sıfır araç üretim ve tedarikinde yaşanan sıkıntılar talebi ikinci ele kaydırdı. Tüketiciler bayramın da yaklaşmasıyla ikinci ele yöneldi

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla ikinci el piyasasına ilginin arttığını, bu durumun da fiyatları etkilediğini belirten MASFED Başkanı Aydın Erkoç, "Nakitiniz olsa bile bayiye gittiğinizde aracı bulamıyorsunuz. Sipariş verip sıraya giriyorsunuz ve araç hangi gün gelirse o günkü satış fiyatı ile alabiliyorsunuz. Bu noktada meslekle alakası olmayan kişiler de piyasayı yükseltiyor. Gidip bayilerden araçları alıyorlar, 400 bin TL olan aracı 450-500 bin TL’ye satışa çıkarıyorlar. Fiyat dengesizliğine sebep olan faktörlerden birisi de bu’’ diye konuştu.

Kiralık Araçta Talep Patlaması Yaşanıyor

Kurban Bayramı dolayısıyla araç kiralamak isteyenlerin sayısının da bir hayli arttığını dile getiren Oğuzhan Beyler de şunları ekledi:

"Özellikle Arapların yoğun ilgisi var. Almanya’dan gelenler de kiralık araç talebinde bulunuyor. Piyasa şu an çok canlı. Araç kiralama oranında yüzde 200’lük bir artış yaşanıyor. Artan talep nedeniyle piyasada kiralık araç yok. Bunu fırsat bilen kurumsal firmalar da fiyatları çok yükseltti. Firmalar şu anda küçük araçları bile 700 ila 1000 TL’ye kiraya veriyor. Şu anda çip krizinden dolayı fabrikalarda araba üretilmiyor. Bu durum da ikinci el otomobil fiyatlarını artırıyor. Araba alacak bütçesi olmayan insanlar da araba kiralamak durumunda kalıyor. Şu anda araç kiralama firmaları yurt dışından gelen insanlardan daha çok para kazanıyor."

0 Yorum

Yorum Yap