• Samsun
  • Son Güncelleme 22:46
Araç piyasasında fahiş fiyat denetimi! Görseli
EKONOMİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

İkinci ve sıfır otomobil piyasasında yaşanan fahiş fiyat artışlarının nedeni ne? Bakanlık yetkilileri harekete geçti. İşte son gelişmeler...

DENETİMLERLE İLGİLİ SON DURUM NE?

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel merak edilen soruları cevapladı: "Sayın Ticaret Bakanımız piyasayı daraltan ve otomobile ulaşımı olumsuz etkileyen kişi ya da kuruluşlar hakkında çalışma yapılacağını sosyal medya hesabı üzerinden söylediler .Bizlerin konu hakkındaki duyumu, yetkili müfettişlerin saha çalışmaları ile süreci yürütülecekleridir. Bakanlığımızın daha önceki dönemlerde ihtiyaç duyulduğunda internet ortamında da tespit amaçlı çalışma yürüttüğünü biliyoruz. Bu sebeple bu konuda da hem saha hem de internet ortamında çalışma yürütülebilir.

FİYATLARA ETKİSİ OLDU MU?

Daha önceki dönemlerde benzeri konular hakkında çalışmalar yapıldı. Belli bir dönem fiyatların yükselmesini engellese de süreç içerisinde gelişen farklı faktörler neticesinde fiyatlar tekrar yükselişe geçti.

İŞTE OLAĞAN DIŞI ARTIŞLARIN EN ÖNEMLİ SEBEBİ!

Otomobil fiyatlarındaki yükselişin tek sebebi bu kişi ya da kuruluşlar değil ancak olağan dışı artışın en önemli sebeplerinden biri. Arz talep dengesizliği, dünya genelinde yaşanan yüksek enflasyon gibi sebeplerle fiyatlar zaman içerisinde artabilecek olsa da elbette Bakanlığımızın yapacağı çalışma ile olağan dışı artışın önüne geçilebilir.

Biz 2. el otomobil satıcıları olarak “Yetki Belgesi” ile Ticaret Bakanlığımızın resmi kuruluşları olduğumuzdan da Maliye Bakanlığımızın her daim denetimi ve gözetimi altındayız. Dolayısı ile Sayın Ticaret Bakanımızın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ki kastının sektör dışı bazı kişi ya da kuruluşlar olduğunu düşünüyoruz. Bizler de otomobil fiyatlarının artmasından sermaye anlamında oldukça zarar görmekteyiz. Olağan dışı fiyat artışlarının önüne geçecek her çalışmayı elbette olumlu karşılıyoruz. Bizim sektör temsilcileri olarak beklentimiz yetkililerimizin bu konular ile alakalı bilgi alma ve çalışma yapılmadan önce biz sektör temsilcileri ile görüş alışverişi yapılmasıdır. Edindiğimiz saha tecrübeleri ile beraber yapılacak çalışmalara olumlu etki edeceğimiz kanaatindeyiz.

SATIŞLAR NE DURUMDA?

ÖTV matrah güncellemesinin tebliğ edilmesinin ardından ertelenen satın alma planları hayata geçirilmeye başlandı. Aralık ayından bugüne gerek sıfır gerekse 2. el otomobile talep oldukça yüksek.

Elbette talep yüksek olunca fiyat artışlarını da beraberinde getiriyor. Aralık ayından bu yana sıfır otomobilde marka model farklarıyla yüzde 5-7 arasında olurken ikinci elde 2 aylık süreçte yüzde 10 civarı artıştan söz edebiliriz

0 Yorum

Yorum Yap