SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 03:49
7 Organize Sanayi ve bir Serbest Bölgesi ile Samsun Görseli
EKONOMİ

Coğrafi konumu ve yapısı ile sanayi yatırımları için avantajlı konumda bulunan Samsun, 7 Organize Sanayi ve bir Serbest Bölgesi ile dikkat çekiyor.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan alınan bilgiye göre;

Samsun ilinin coğrafi konumu ve yapısı, ili sanayi yatırımları için avantajlı konuma getirmiştir. Şehrin bu özelliği başta bakır, gübre ve sigara fabrikaları olmak üzere büyük sanayi işletmelerinin bölgede kurulmasına zemin hazırlamıştır. Şehirde kamuya ait sanayi tesisleri ile başlayan sanayileşme süreci 1980 sonrası dönemde Organize Sanayi Bölgelerinin kurulması ve özel sektör yatırımları ile devam etmektedir.

OSB’lerde ağırlıklı olarak makine sanayine yönelik yedek parça, enjeksiyon ürünler, cerrahi el aletleri ve medikal ürünlerin imalatı, mobilya imalatı ile gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmeler yer almaktadır. Samsun’da üretim ve ihracatın büyük bir kısmı başta Merkez OSB olmak üzere Organize Sanayi Bölgelerinde gerçekleşmektedir. Samsun ilinde toplam 15 adet küçük sanayi sitesi mevcut olup bu sanayi sitelerinde 8.000’in üzerinde işyerinde yaklaşık 23 bin kişi çalışmaktadır.

Samsun’da 7 Organize Sanayi Bölgesi ve bir Serbest Bölge bulunmaktadır. Tam kapasite faaliyet gösteren Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi ile Serbest Bölge yanında, hızla gelişen Bafra Organize Sanayi Bölgesi, Kavak Organize Sanayi Bölgesi ve Samsun Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılar için yüksek potansiyel taşımaktadır. Altyapısı tamamlanan ve yer tahsisine başlanan Havza OSB ise Samsun’un başkente uzanan kuzey-güney aksında, çok önemli bir lokasyonda yer almaktadır.

Samsun’da yeni organize sanayi bölgesi kuruluş çalışmaları da devam etmektedir. Bafra’da kurulacak Sera OSB ve Çarşamba İlçesinde kurulacak karma OSB’de yapılacak yatırımlarla yeni istihdam olanakları yaratılacak, Samsun’un ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlanacaktır.

0 Yorum

Yorum Yap