SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 06:15
Yüz yüze eğitim devam edecek mi? Görseli
EĞİTİM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Yüz yüze eğitim konusunda yapılan bir araştırma sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

Koronavirüs son 2 yılda adeta hayatımızın bir parçası haline dönüştü. Ayrıca tüm hayatımızı yeni baştan şekillendirdi. Gelinen son durumda okullarda normalleşme ile ilgili öğrencilerin ve velilerin neler düşündüğü araştırıldı.

Yüz yüze eğitim devam edecek mi

Araştırma 12-28 Ekim 2021 tarihleri arasında 15 yaş üstü, Türkiye genelinden farklı sosyo-ekonomik sınıflarda yer alan, 1343 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yüz yüze eğitim başladığında ne hissettirdi?

Ülkemizde 6 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze eğitime başlandı. Çok uzun bir süredir devam eden pandemi sürecinin ardından okullarına dönen gençler ve onların aileleri neler düşünüyor.

Yaklaşık her 10 kişiden 6’sı yüz yüze eğitim sürecinin başlamasından mutlu olduğunu belirtti. 2’si memnun olmadığını ifade etti. Katılımcıların verdiği cevaplar detaylı incelediğinde ortaya ilginç sonuçlar çıktı.

Yüz yüze eğitim devam edecek mi

Her 10 velinin 7’si, 10 öğrencinin de 5’i okulların açılmasından memnun. Bu sonuçlara bakarak veliler için okulların açılması daha büyük müjde oldu.

Online eğitim yetersiz mi?

Koronavirüs’ün hayatımıza katmış olduğu en önemli değişimlerden biri de neredeyse tüm dünyada eğitimlerin online ortama taşınmış olması.

Her 10 kişiden 7’si online eğitimin yeterli olmadığını düşünüyor. Yeterli olduğunu düşünenler ise yaklaşık her 10 kişiden 1’ine karşılık geliyor.

Bu sonuçların ana sebebi gelir dağılımı ile ilgili olabilir mi? Yeterli kaynakları olmayan aileler, online eğitimde daha geride kalıyor olabilir mi?

Yüz yüze eğitim devam edecek mi

Okulların açılmasıyla koronavirüs artar mı?

11 Mart 2020’de Türkiye’de ilk Koronavirüs vakasının açıklanmasının ardında çeşitli kapanmalar ve izolasyon süreçleri halk tarafından benimsenmiş ve çıkarılan resmi kurallar çerçevesinde de uygulamaya konulmaya başlanmıştı.

Normalleşme için adım adım ilerlediğimiz şu günlerde katılımcılara okulların açılmasıyla birlikte vaka sayılarında artış bekleyip beklemedikleri soruldu.

Çıkan sonuçlar pek iyimser değil! Katılımcılarımızın yüzde 76’sı okulların açılmasının vaka sayılarını arttıracağını, yüzde 15’i ise okulların vaka sayılarına etkisi olmayacağını düşünüyor.

Yüz yüze eğitim devam edecek mi

Okullarda alınan önlemler yeterli mi?

Okullarda alınan önlemlerin yeterli olduğunu düşünen kişi sayısı yüzde 17 iken; yüzde 53 oranında kişi ise bu önlemlerin yetersiz olduğunu düşünüyor.

Okulların açılma zamanı ne olmalıydı?

Vaka sayılarının gün geçtikçe artmasını takip eden süre boyunca okullar ne yazık ki belirtilen sürenin üzerinde kapalı kalmak durumunda kaldı. Peki, okulların kapalı kalma süresiyle ilgili düşünceler neler?

Her 10 kişiden 4’ü okulların daha önceden açılması gerektiğini düşünürken, 3’ü ise bu süreçte ‘kapalı durmalıydı’ cevabını verdi.

Yüz yüze eğitim

Okullar yeniden kapanır mı?

Okulların 6 Eylül tarihi itibariyle yüz yüze eğitime geçmesinden sonra akıllara takılan ilk soru ise tekrardan bir kapanma sürecinin yaşanabileceği ile ilgiliydi.

Katılımcıların yüzde 57’lik kesimi okulların tekrar kapanmayacağını düşündüğünü belirtti. Yüzde 29’u da tekrardan bir kapanma durumunun yaşanacağını düşündüğünü ifade etti.

Katılımcıların verdiği cevaplar detaylı incelediğinde ortaya ilginç sonuçlar çıktı!

Her 3 velinin 2’si okulların yüz yüze eğitim sürecinin devam edeceğini düşünüyor. Her 2 öğrenciden 1’i ise yüz yüze eğitime devam edileceği düşüncesinde.

Okul ortamını doğrudan tecrübe eden öğrencilerin velilere kıyasla online eğitime geçileceğini daha çok düşünmesi, belki de gözden kaçan önemli noktalar olduğuna işaret olabilir.

0 Yorum

Yorum Yap