• Samsun
  • Son Güncelleme 05:36
TÜBİTAK finaline Samsun’dan 5 proje seçildi Görseli
EĞİTİM

TÜBİTAK 15’inci Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge finalinde Samsun’daki ortaokul öğrencilerinin hazırladığı 5 proje Türkiye finaline gönderilmek üzere seçildi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

TÜBİTAK tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen ve ülke genelinde 12 bölgede gerçekleşen yarışmanın Samsun Bölge Finali bu yıl Covid-19 salgını sebebiyle çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Samsun, Amasya, Ordu, Giresun, Tokat, Kastamonu, Sinop illerinden okulların katıldığı yarışmada bölge finaline 122 proje davet edildi. 10 alandan projelerin yer aldığı yarışmada bu yıl Türkiye finaline gönderilmek üzere 17 proje seçildi. 33 proje ile katılan Samsun’un 5 projesi Türkiye finaline gönderilmeye hak kazandı. Ayrıca Düzenlenen bölge sergisinde Samsun, 4 ikincilik, 6 üçüncülük aldı. Samsun, bölge finallerinde en çok ödül alan il oldu.

Bölge finallerine katılma oranı yüzde 27

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmaları’nın öğrencilerin temel bilimlere ilgi duyması ve geleceğin bilim insanlarının yetişmesi için önemli bir fırsat olarak gördüklerini dile getirerek “Çalışmalarımızda nicelikle birlikte niteliğe de önem veriyor, öğrenci ve öğretmenlerimizi nitelikli çalışmalar konusunda destekliyoruz. Sadece proje başvurusu sayısına ya da oranına değil bölge sergisine katılma, ödül alma oranlarına da odaklanıyoruz. Örneğin bu sene; bölgemizdeki başvuruların yüzde 40’ını yapan ilimizin bölge finallerine katılma oranı yüzde 27, bölge finallerinden ödül alma oranı ise yüzde 41’inci ilimiz nitelikli projelerdeki istikrarlı başarısını arttırarak devam ettirmektedir. İçinde bulunduğumuz zorlu süreçte büyük bir özveri ile yarışmaya katılım sağlayan, bölge finaline kalan ve derece alan tüm okullarımıza, öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyor, Türkiye final yarışmasına katılacak okullarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap