• Samsun
  • Son Güncelleme 18:59
TÜBİTAK finalinde Samsun’dan 7 projeye ödül Görseli
EĞİTİM

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Türkiye finaline kalan Samsun’daki öğrencilerin hazırladığı 7 proje ödül aldı.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK tarafından düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması sonuçlandı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım alanlarında gerçekleştirilen yarışmaya bu yıl Samsun’da 88 farklı okuldan 430 öğrencinin hazırladığı 289 proje başvurusu yapıldı. 68 proje bölge sergisine katılmaya hak kazandı.

Bölge finalinde 44 ödülün 22’sini alarak büyük bir başarıya imza atan Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar Türkiye finaline 11 proje ile katılmaya hak kazandı. Finalde ise 7 proje ödül olmaya hak kazandı. Başarı elde eden öğrencileri tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “Büyük bir özveri ile yarışmaya katılım sağlayan, Türkiye finaline kalan ve derece alan tüm okullarımızı, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

0 Yorum

Yorum Yap