SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 09:56
Okulun ilk günü sınıflar şenlendi Görseli
EĞİTİM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Okulun ilk günü Samsun’da 262 bin öğrenci yüz yüze eğitime başladı.

Okulun ilk günü sınıflar öğrenciler ile şenlendi. Binlerce öğrenci uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime ‘merhaba’ dedi.

Samsun’da 1173 okulda 2021-2022 eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Yaklaşık 20 bine yakın öğretmenin görev aldığı okullarda pandemi tedbirleri de artırıldı.

Okulun ilk günü
Okulun ilk günü, binlerce öğrenci, öğretmenleriyle buluştu.

1.5 yıl aradan sonra

Okulun ilk günü 262 bin öğrenci ilk gün heyecanını yaşadı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, "1.5 aradan sonra yüz yüze eğitime kaldığımız yerden devam ediyoruz. Okulun ilk günü sevinç ve heyecan içerisindeyiz” diye konuştu.

“Okullarımız çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin varlığıyla yeniden anlam kazanacak" diyen Yiğit şu ifadelere yer verdi:

"Sınıflarımız ve okul bahçelerimiz öğrencilerimizin neşeli sesleri ve eğitimin güzelliğiyle aydınlanacak. Tüm eğitim çalışanlarımızın yeni eğitim öğretim yıllarını ve yüz yüze eğitime dönüşümüzü tebrik ediyorum.

Okulun ilk günü
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çocuklarla yakından ilgilendi.

Okulun ilk günü heyecanı

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak; ortak aklın birleştiriciliğine inanıyoruz. Meselelerin özüne nüfuz eden, öğrenci odaklı eğitim stratejileri geliştirebilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Milli, manevi değerlerin yaşatıldığı, çağın gerekliliklerine uygun, sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamını çocuklarımız için sunmak en büyük gayemizdir."

Ayrıca okulun ilk günü veliler de çocuklarının heyecanını paylaştı. Okul bahçesi önünde çocuklarını bekleyen veliler, ders zili ile birlikte dağıldı.

Geçen hafta 3 gün alıştırma eğitime başlayan okul öncesi ve birinci sınıflar da sıralardaki yerini aldı.

18 milyon öğrenci

Bu kapsamda ülke genelinde 165 bin 450 öğretmen tarafından toplam 2 milyon 359 bin 422 öğrenciye uyum eğitimleri verildi.

Ayrıca ülke genelinde, tüm kademe ve sınıf seviyelerindeki 18 milyon dolayındaki öğrenci ile 1 milyonun üzerinde öğretmen, Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasının görülmesinin üzerinden geçen 1.5 yılın ardından tam zamanlı yüz yüze eğitime başladı.

Okulun ilk günü
Hüseyin Avni Asal ilkokulunde tören.

Samsun’da öğrencilere kitapları dağıtıldı

Okulun ilk günü Samsun’da da bir tören düzenledi. Atakum Hüseyin Avni Asal İlkokulu ziyaret edildi. Vali Zülkif Dağlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, öğrencilerle bir araya geldi.

4 A sınıfı öğrencileri, kaleme aldıkları ‘Küçük Kalemlerden Büyük Hikayeler’ isimli eserlerini protokol ile paylaştı.

Okul bahçesine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aşı çadırı kuruldu. Aşı yaptıran velilere Vali Dağlı ve Başkan Demir, teşekkür etti. Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra da 2021-2022 eğitim-öğretim yılının ilk gününde öğrencilere ders kitapları dağıtıldı.

0 Yorum

Yorum Yap