SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 02:55
Okul öncesi ve 1.sınıflar uyum haftasına başladı Görseli
EĞİTİM

Samsun’da 2021-2022 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamındaki yaklaşık 40 bin okul öncesi ve 1’inci sınıf öğrencisi 3 gün sürecek okula uyum eğitimlerine başladı.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yürütülen 2021-2022 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamındaki okula uyum eğitimleri başladı. 3 gün sürecek okula uyum eğitimlerine Samsun’da yaklaşık 40 bin okul öncesi ve 1’inci sınıf öğrencisi katılıyor.


Okula uyum eğitimlerinde oyun ve açık hava etkinliklerine ağırlık verileceği belirtildi.



Bu çalışma ile öğrencilerin öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Ayrıca velilere ve öğrencilere, salgın tedbirleri kapsamında maske kullanımı, hijyen, fiziki mesafe, kişisel temizlik, sağlıklı beslenme, uyku düzeni, öz bakım ve benzeri konularda bilgilendirmeler de yapılacağı kaydedildi. Türkiye genelinde ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki öğrenciler 2021 – 2022 eğitim öğretim dönemine 6 Eylül itibariyle başlayacak. Eğitim öğretim dönemi 17 Haziran 2022’de ise sona erecek.

 

0 Yorum

Yorum Yap