• Samsun
  • Son Güncelleme 10:02
Gençlik-Umut projesi ile eğitim seferberliği Görseli
EĞİTİM

Gençlik-Umut projesi kapsamında eğitim seferberliği başlatıldı. Evrensel Hafızlar Derneği Samsun Şubesi tarafından hazırlanan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Gençlik-Umut’ projesi çerçevesinde eğitim çalışması yapıldı.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Gençlik-Umut projesi çalışmalara başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Gençlik Projeleri Destek Programı ‘2020-I Genel Çağrı’ kapsamında Evrensel Hafızlar Derneği Samsun Şubesi tarafından ‘Gençlik- Umut’ projesi hazırlandı. Milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere sahip, ruhsal ve bedensel yönden sağlıklı, üstün vasıflı, örnek nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan projenin eğitimleri doktor, psikolog ve eğitimcilerden oluşan bir ekip tarafından iki ve üç aşamalı olarak gerçekleştirildi.

Eğitim çalışması kanser türlerinden erken tanı yöntemleri, sportif faaliyetlerin ruhsal ve fiziksel etkileri, gençlikte arkadaş seçimin önemi, sporda bağımlıktan uzaklaşma, bağımlılıktan uzak örnek nesiller, sağlıklı yaşam ve temizlik alışkanlığı konularında düzenlendi.  

Gerçekleştirilen eğitim programına Gençlik Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Canik İlçe Milli Eğitim İlçe Müdürü Mustafa Uzunlar, Evrensel Hafızlar Derneği Samsun Şube Başkanı Dr. Selami Arslan katıldı.
Çalışma ile ilgili açıklama yapan Arslan, satranç eğitimleri, badminton eğitimleri, masa tenisi eğitimleri başlayacağını bu 3 branşta turnuvalar düzenleneceğini ve dereceye giren gençlere ödüller verileceğini de söyledi.

‘Bağımlılıkları Engellemek İçin’

Uzunlar ise dünyada hızla tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranlarının arttığını belirterek “Toplumun felaketi sayılabilecek bağımlılıkları engellemek amacıyla; Gençleri sigara, alkol, teknoloji ve madde bağımlılığından uzak tutmak için gençlerimize yaşa uygun doğru bilgilendirme, sağlıklı beslenme, bedenine saygı duyma ve onu korumaya özen gösterme, yaşam alanlarının sağlıklı olmasına ve bunun sürekliliğine dikkat etmesi hususlarında seminerler, sohbetler faaliyetlerin düzenlenmesi sonuna kadar destekliyoruz” dedi.
‘Hareketsiz yaşam benimsendi, obezite arttı’

Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesinin toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olduğunu belirterek gençlik ve spor içeren tüm etkinlikleri desteklediklerini söyledi.

Gençlik kamplarına davet etti

Özdemir ise gençlerin özgüven sahibi olmalarını, dünyada iyilik ve güzelliklerin hâkim olabilmesi için gençliklerinin kıymetini bilmeleri gerektiğini dile getirerek “Gençlerimizin Afrika’dan Balkanlara, uzak Asya’dan, Latin Amerika’ya kadar dünyanın bütün mazlumlarının gençlerimizi beklediği bilinciyle hareket ederek kendilerini çok iyi yetiştirmelerini tavsiye edebilirim. Her konuda kendilerine yardımcı olmaya çalışan, gençlikle ilgili bir bakanlıkları olduğunu unutmamalarını; proje desteği, gençlik merkezleri ve gençlik kamplarına katılım sağlamalarını istiyorum” diye konuştu.

 

0 Yorum

Yorum Yap