SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 06:52
Başkan Demir: MEB projesi Samsun’a değer katacak Görseli
EĞİTİM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Başkan Demir: MEB projesi Samsun’a değer katacak

Milli Eğitim Bakanlığı, köy okullarının aktif eğitim birimleri ve yaşam alanına dönüştürülmesine yönelik ‘Köy Yaşam Merkezleri Projesi’ni Samsun’dan başlattı. Projenin ilk uygulandığı Atakum-Alanlı Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulu’nun açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, projenin kente ve kırsalda yaşayan topluma değer katacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4 bakanlığın işbirliğiyle yürüteceği Köy Yaşam Merkezleri Projesi’nin lansmanı yapıldı. Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulu’nun açılışında gerçekleştirilen proje tanıtım törenine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile birlikte katılan Samsun Büyükşehir Başkanı Mustafa Demir, projenin şehrinden başlatılmasından büyük gurur mutluluk duyduğunu söyledi.

Açılış töreninde yaptığı konuşmada Köy Yaşam Merkezleri Projesi’nin kırsal mahallelerde yürüttükleri altyapı yatırımlarıyla örtüştüğünün altını çizen Başkan Mustafa Demir, “Samsun, bölgenin merkezi ve yaklaşık 8 milyon nüfusa hitap ediyor. Bir tek kendisiyle ilgili değil, bölgeyle de sorumlulukları olan bir şehir. 2023 yılı itibariyle 946 kırsal mahallemizin tamamındaki ulaşım ve içme suyu noktasındaki tüm alt yapıyı bitiriyoruz. Arkasından inşallah daha sonraki dönem tüm hanelerin atık suyuna varana kadar alt yapı sorunlarını çözüyoruz. Şehrimizin köklü kültürel mahalleleri var. Yatay kalkınmayı da en iyi başaran bir şehiriz. Yakakent, Alaçam, Salıpazarı, Ayvacık, Asarcık’ta şehir hayatı var. Baktığınızda müstakil ve Türkiye çapında şehir hayatı olup marka değeri olan ilçelerimiz var. Kırsaldaki köy okullarına, ilçe belediyelerine ve büyükşehir belediyesine ait alanlarla birlikte sizin muhteşem projeniz öyle bir örtüştü ki harabe olan bir okul yaşam alanına dönüştü. Proje, sağlıkta, kültürde, eğitimde, insanlarımızın hayatına değer katacak. Kırsal mahalleleri, kent içinden daha güzel mutlu ve yaşanılır bir hale getirecek. Valimiz öncülüğünde bunu biran önce tamamlayıp kırsal mahallelerimizin tamamını böyle dönüştüreceğiz. Tüm çalışma ekiplerinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Açılış töreninde Samsun Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile çok sayıda bürokrat ve davetli hazır bulundu. 

Tarım ve hayvancılık gibi alanlarda halk eğitimi kurslarının ve yaz kampı gibi faaliyetlerin düzenleneceği köy okullarının aktif eğitim birimlerine dönüştürülmesinin sağlanacağı Köy Yaşam Merkezleri Projesi kapsamında halk eğitim merkezleri, köy okullarına kurulacak. Vatandaşların tarım ve hayvancılıkla ilgili farkındalıklarını artıracak projeyle her alandaki eğitim kurslarla kırsalda yaşayan halkın eğitim hizmeti alabilecekleri mekanizma oluşturacak. Ayrıca fiziki mekanı, kapasitesi yeterli köy okulları yaz kamplarına dönüştürecek.

0 Yorum

Yorum Yap