SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 06:35
67 bin öğretmen faydalandı Görseli
EĞİTİM

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ‘Samsun akademi’ eğitimlerinden 67 bin 780 kişi öğretmenin faydalandığı belirtildi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Samsun Maarif Hareketi kapsamında başlatılan ‘Samsun akademi’ çalışması öğretmen ve okul yöneticilerin mesleki gelişimlerine büyük katkı sağladı. Projenin öğretmen ve yöneticilerin mesleki yeterliliklerini geliştirmenin yanında öğrencilerin ve ailelerin ihtiyacı olan bilgi, beceri ve eğitimleri il genelinde tek çatı altında toplayarak web sitesi üzerinden hızla başvuru yapmalarını sağlamayı amaçladığı belirtildi. Samsun Akademi çatısı altında; Öğretmen Akademi, Öğrenci Akademi, Veli Akademi ve Yönetici Akademi bölümlerinin bulunduğu atölye, seminer, konferans, hizmetiçi eğitim faaliyetlerinin düzenlendiği ifade edildi. Uygulamada eğitim faaliyetleri samsunakademi.meb.gov.tr web sitesinde duyuruluyor ve katılımcılar kişisel hesaplarından girerek eğitimlere başvuruyor.

Her dönem başında ihtiyaç anketi uygulanarak katılımcıların ihtiyaç duydukları eğitim faaliyetleri belirleniyor ve eğitimlerin bu ihtiyaçlar doğrultusunda planlanmasına özen gösteriliyor. Ayrıca katılımcılar web sitesi üzerinden de diledikleri zaman eğitim isteğinde bulunabiliyor. 24 Nisan 2018 tarihinde Samsun Maarif Hareketi kapsamında başlatılan Samsun Akademi ilk eğitim faaliyeti ile samsunakademi.meb.gov.tr web sitesine; 7 bin 240 Veli, 130 bin öğrenci, bin 760 yönetici, 19 bin 250 öğretmen üye oldu.

Ayrıca Samsun dışından Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapan 3 bin 660 öğretmen de siteye üye olarak eğitimlere katılma talebinde bulundu. 

Samsun Maarif Hareketi kapsamında kurulduğu günden bu zamana kadar Samsun Akademi web sitesi üzerinden; bin 459 eğitim faaliyeti düzenlenirken bu eğitimlerde 408 eğitmen görev aldı ve bu faaliyetlere 67 bin 780 katılım oldu.

Düzenlenen eğitimlerde en çok talep konular ise zekâ oyunları, robotik kodlama, sanat, AB projeleri, STEM, web 2.0 araçları, spor, oyun temelli eğitim ve öğretmenlik meslek bilgisi oldu.

Bu zamana kadar Samsun Akademi’de gerçekleştirilen bin 459 eğitimden bin 396’si mesai saatleri dışında gerçekleştirildi.
 

0 Yorum

Yorum Yap