• Samsun
  • Son Güncelleme 17:29
6 yaşında hikaye kitabı yazdı Görseli
EĞİTİM

Samsun’da yaşayan ilkokul öğrencisi Mehmet Kerem Koca, 6 yaşında ilk kitabını yazdı. Koca, evindeki Japon balığından esinlenerek hikaye kitabı yazmaya karar verdiğini söyledi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Atakum ilçesinde 1’inci sınıf öğrencisi olan Mehmet Kerem Koca, pandemi sürecinde evinde beslediği japon balığının hayalinden yola çıkarak bir hikaye kitabı yazmaya karar verdi. Okuma-yazmayı yeni öğrenen ve kitap okumayı çok seven minik öğrenci, ‘Balık Şapşiğin Hayatı’ adlı 12 sayfalık bir hikaye kitabı yazdı.
Kitap yazdığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Koca, “Okumayı öğrendikten hemen sonra kitap yazmaya karar verdim. Hayal kurmayı çok seviyorum. Okumayı ve yazmayı çok seviyorum. ‘Şapşik’ isminde bir Japon balığım vardı. Bu balık benim hayal gücümün gelişmesinde etkili oldu. Ben de bu hayal ettiklerimi bir hikayeleştirmek istedim. Bu kitabı yazdığım için çok mutluyum” dedi.

‘6 ay önce okuma yazmayı öğrendi’

 

Burak Koca ise oğlunun kitap okumayı çok sevdiğini söyleyerek “Oğlum 6 ay önce okuma yazmayı öğrendi. Haftada 2 gün okula gidiyordu ayrıca etüde gidiyordu. Okuma yazmayı öğrendikten sonra paragraf paragraf yazı yazmaya başladığını fark ettim. Ne yazdığını sorduğumda, ‘Baba kitap yazıyorum’ dedi. Ben de yazdıklarına baktım ve hikaye kitabı olacağını düşündüm. Sonuçta ortaya 12 sayfalık bir hikaye kitabı çıktı” diye konutu.
 

0 Yorum

Yorum Yap