SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 19:35
55 bin 430 öğrenci yaz kuran kurslarında eğitim alıyor Görseli
EĞİTİM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, il genelinde 17 ilçede toplam 55 bin 430 öğrencinin yaz kuran kurslarına katıldığını belirterek “Çocuklarımızı, gençlerimizi camiyle buluştururken aynı zamanla onlara farklı etkinlik ortamı ve sosyal imkanlar da sunarak onlarla bağımızı güçlü tutmaya çalışıyoruz” dedi.
 

Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, kent genelinde düzenlenen yaz kuran kursları ile ilgili bilgi verdi. Yaz Kuran kurslarının 27 Haziran’da başladığını ve 26 Ağustos’a kadar devam edeceğini belirten Müftü Çakır, “17 ilçemizle birlikte kurslarımızda 4-6 yaş miniklerimizden gençlerimize kadar farklı yaş grubunda çocuklarımıza Kuran-ı Kerim ve ahlak eğitimi programlarıyla ulaşıyoruz.  Çocuklarımız hem eğleniyor, hem öğreniyor.

Eğitim döneminin yorgunluğunu atarken, dinlenme döneminde biz onlarla hem hal olmak ve onların dinlenirken bazı kazanımları elde etmelerini sağlamak durumundayız. Bu sebeple elimizden geldiğince çocuklarımızı, gençlerimizi camiyle buluştururken aynı zamanla onlara farklı etkinlik ortamı ve sosyal imkanlar da sunarak onlarla bağımızı güçlü tutmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
 


Müftü Çakır, 17 ilçede toplam 55 bin 430 öğrencinin yaz kuran kurslarına katıldığını dile getirerek “Sevgili peygamberimiz ‘Hiçbir anne baba çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır’ buyuruyor. Bu anlamda çocuklarımızı Kuran ile ve onun evrensel ahlak ilkeleriyle tanıştırmak adına yaz Kuran kurslarımızı önemli bir fırsat olarak görüyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti:


Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır

“Kuran ile tanışan nesiller insana yakışan en güzel ziynetin adalet merhamet, paylaşma ve yardımlaşma duygularıyla dolu bir kalp olduğunu görecektir. Çocuklarımız yaz kurslarında Kendini bilen, Rabbini tanıyan, peygamberini seven bireyler olma yolunda çok güzel mesafeler kat edecekler. Bu vesileyle çocuklarımızı gençlerimizi kurslarımıza bekliyor, velilerimizden de bu konuda destek bekliyoruz. Bu yaz dönemi hepimiz için hayırla sonuçlansın.”


 

0 Yorum

Yorum Yap