• Samsun
  • Son Güncelleme 19:53
Ukrayna'dan Türkiye Açıklaması Görseli
DÜNYA

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Dünyanın gözü kulağı İstanbul'da yapılan müzakere görüşmelerindeydi. İstanbul Dolmabahçe'de gerçekleştirilen Rusya ve Ukrayna heyetlerinin görüşmesi yaklaşık 4 saat sürdü. 

Ukrayna ve Rusya heyeti, Rusya-Ukrayna müzakere heyetlerinin toplantısına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde açıklama yaptı..

Ukrayna'dan İlk Açıklama: Türkiye De Garantör Olsun

Ukraynalı müzakere heyeti görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Türkiye dahil birçok ülkeyi garantör olarak istiyoruz. Rusya ile güvenlik garantileri konusunda anlaşmak mümkün olmadı. Tabi ki işin hukuki boyutunu başka bir arkadaşımız paylaşacak. Savaşı sona erdirmek için Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve geleceğini sağlamak için önemlidir. Bunlar Ukrayna'nın güvenliğini garanti edecek. Bunun NATO'nun 5. maddesine benzer olmasını istiyoruz" dedi.

Zelenskiy, "Rusya ile görüşmelerden gelen izlenimler pozitif olarak adlandırılabilir ama bu izlenimler Rusya'nın saldırılarının patlamalarını bastırmıyor." mesajını verdi.

"Rus Temsilcilere Güvenmiyoruz"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Bizim yok olmamız için savaşmaya devam eden bir gücün temsilcilerinin sözlerine güvenmemiz için herhangi bir nedenimiz yok. Müzakerelerdeki yalnızca somut bir sonuca güvenilebilir." dedi.

 

.

 

.

 

.

0 Yorum

Yorum Yap