SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 19:56
Savaşın Bilançosu Ağır.102 Sivil Öldü, 304 Sivil Yaralandı Görseli
DÜNYA

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

 

 102 SİVİL ÖLDÜ,304 SİVİL YARALANDI

Savaş Ukrayna’yı sarsarken 43 milyon nüfuslu ülkede milyonlarca sivilin akıbetinin ne olacağı dünyayı endişelendiriyor. Üstelik Rusya'nın bu konudaki sicili de hiç olumlu değil.BM, Rusya'nın saldırı başlattığı Ukrayna'da 102 sivilin hayatını kaybettiğini, 304 sivilin yaralandığını, saldırıların ardından 500 binden fazla mültecinin de komşu ülkelere geçtiğini bildirdi.

UKRAYNA KAYNAKLARINDA RAKAMLAR DAHA YÜKSEK

Ukrayna Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko, 5günde Rusya'nın saldırılarında birçok Ukrayna vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu.Lyaşko, "Resmi bilgilere göre maalesef 'işgalcilerin' saldırıları sonrasında 3'ü çocuk 198 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca 33'ü çocuk olan 1115 kişi de yaralandı" ifadelerini kullandı.

24 ŞUBAT’TA SAVAŞA UYANDILAR

24 Şubat'ta Rusya Ukrayna'ya savaş açtı ve ülke genelinde milyonlarca insan füze saldırılarının sesiyle uyandı. Kremlin, Ukrayna'daki çatışmayı "özel bir operasyon" olarak nitelendirdi ve askeri üsleri hedef aldığını söyledi. Ancak dünya, durumun böyle olmadığını çabucak gördü

BM MÜLTECİ RAKAMINI PAYLAŞTI

Aynı zamanda, yüz binlerce Ukraynalı hayatlarını kurtarmak için ülkeyi terk etmeye karar verdi . BM mülteci rakamını aktardı. 500 binden fazla mültecinin  komşu ülkelere geçtiğini bildirdi. Ukraynalılar , Polonya, Macaristan, Slovakya ve diğer ülkelere. Ve ne zaman geri dönebilecekleri konusunda hiçbir fikirleri yok.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Ukrayna'ya yönelik askeri saldırının sayısız hayatı riske attığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Perşembe sabahı ile dün gece arasında ofisimiz tarafından 7'si çocuk olmak üzere 102 ölü ve 304 yaralı olmak üzere 406 sivil zayiat kaydedilmiştir. Bu sivillerin çoğu, ağır topçu ve çok namlulu roket sistemleri ve hava saldırıları dahil olmak üzere geniş bir etki alanına sahip patlayıcı silahlarla öldürüldü. Korkarım ki gerçek rakamlar çok daha yüksek."

Bachelet, savunmasız ve yaşlı insanlar da dahil olmak üzere milyonlarca sivilin saldırılardan korunmak için metro ve sığınıklarda toplanmaya zorlandığını vurguladı.

 

0 Yorum

Yorum Yap