SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 14:48

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Dünya Medyası Türkiye'yi Yazıyor: Erdoğan En Çok İzlenen İki Liderden Biri

Son 48 saatte yaşananlar Financial Times'tan El Arabiya'ya, Washington Post'tan New York Times ve Al Jazeera'ya birçok yayın organı tarafından haberleştirildi. BBC ise, Türkiye'nin yardımıyla hayata geçen beklenmedik hamlenin 'Neden şimdi?' sorusunu öne çıkardığını yazdı

Ukrayna ve Rusya arasında gerçekleşen esir takasında oynadığı rol, referandum hamlesine tepki ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) zirvesindeki konuşması. Dünya medyası çok sayıda haberle Türkiye'yi yazıyor.

Uluslararası haber ajansı Agence France-Presse (AFP), Ukrayna'da Rus işgali altındaki dört bölgede düzenlenecek referandumlara karşı açıklama yapan NATO ülkelerine Türkiye'nin de katıldığını yazdı. Ajans, Ankara'nın söz konusu referandumları 'gayr-ı meşru' olarak nitelediğini aktardı.

Financial Times gazetesi, 'Türkiye Rusya'nın Ukrayna bölgelerini ilhak girişimini eleştiriyor' başlıklı haberinde, Ankara'nın referandum planına ilk resmi tepkisini gösterdiğini belirtiyor. Ankara'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğü, bağımsızlığı ve egemenliğine vurgu yaptığını kaydeden gazete, resmi açıklamadan alıntı yaptı:

"Bu tür gayrı meşru oldubittiler, uluslararası toplum tarafından tanınmayacaktır. Aksine, diplomatik sürecin canlandırılması çabalarını zora sokacak ve istikrarsızlığın derinleşmesine yol açacaktır."

FT'ye göre, Türkiye imzalanacak bir barış anlaşmasının parçası olarak Rusya'dan işgal ettiği Ukrayna topraklarını terk etmesini istiyor ve söz konusu referandumlar Ankara'yı rahatsız eden bir hamle. Financial Times, bir NATO üyesi olan Türkiye'nin Rusya ile yakın ekonomik ilişkiler kurduğunu ve Ukrayna savaşında arabuluculuk yaptığını da hatırlattı.

0 Yorum

Yorum Yap