• Samsun
  • Son Güncelleme 22:33
Biden, kanlı Kongre baskının yıl dönümünde Trump’a yüklendi Görseli
DÜNYA

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

ABD Başkanı Biden, kanlı Kongre baskının yıl dönümünde Trump’a yüklendi.  Biden, “Eski Başkan, 2020 seçimleriyle ilgili bir yalanlar oluşturup bunu yaydı. Bunu kendi çıkarlarını ülkesinin çıkarlarından daha önemli gördüğü için yaptı" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ABD’nin eski Başkanı Donald Trump'ın destekçilerinin 6 Ocak 2021'de Kongre binasına yaptığı baskının birinci yılı dönümünde konuştu.

Biden, 6 Ocak için "O gün demokrasi saldırıya uğradı" ifadelerini kullanarak, böyle bir saldırının bir daha asla olmaması gerektiğini vurguladı.

Biden, "Tarihimizde ilk kez, bir başkan sadece bir seçimi kaybetmekle kalmadı, saldırgan kalabalık Kongre'yi ihlal ederken iktidarın gücünün barışçıl şekilde transfer edilmesini de engellemeye çalıştı" ifadelerini kullanarak, "Ama başarısız oldular. Demokrasimiz kazandı, halk direndi ve halk kazandı" dedi.

“Bu silahlı bir ayaklanmaydı”

ABD'nin ilerleyebilmesi için ABD’lilerin 6 Ocak 2021'deki Kongre saldırısıyla ilgili gerçeklerle yüzleşmeleri gerektiğini belirten Biden, Cumhuriyetçi Parti'den Andrew Clyde'ın isyancıları "normal bir turist" olarak nitelendirdiği bir söze atıfta bulunarak, "Bu bir turist grubu değildi.

Bu silahlı bir ayaklanmaydı. Halkın iradesini korumak istemiyorlardı. Halkın iradesini inkar etmek istiyorlardı" diye konuştu.

Biden, "Bu, geçmişe saplanıp kalmakla ilgili değil. Bu, geçmişin gömülmediğinden emin olmakla ilgili. İlerlemenin tek yolu bu. Büyük ulusların yaptığı budur. Gerçeği saklamazlar" ifadelerini kullandı.

Biden'dan Trump'a sert sözler

Biden, Kongre saldırıları nedeniyle Trump'ın ortaya çıkan ayaklanmayı durdurmak için harekete geçmemesini eleştirdi. Biden, Trump'ın Beyaz Saray'daki özel odasından televizyondan olanları izlediğini ve insanların yaşamları risk altındayken hiçbir şey yapmadan oturmasını kınadığını ifade etti.

 Biden, Trump'ın başkanlık seçimleriyle ilgili yalan iddiaları olduğunu belirterek, "Gerçek şu ki, Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanı, 2020 seçimleriyle ilgili bir yalanlar oluşturup bunu yaydı.

Bunu kendi çıkarlarını ülkesinin çıkarlarından daha önemli gördüğü için yaptı" dedi. Biden, Trump için, "Amerikan tarihinde, hiçbir başkanın yapmadığını yaparak seçim sonuçlarını ve Amerikan halkının iradesini kabul etmeyi reddetti" ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Yap