SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 03:56
Vakalar gençlerde artıyor, yaşlılarda azalıyor Görseli
SAĞLIK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''65 yaş üstü büyüklerimizin son bir ayda toplam vakalar içindeki oranı yüzde 14,39’dan 11,3’e düştü. Gençlerin aktif vakalar içindeki oranı ise artıyor. Gençlerimizi de koruyacağız'' dedi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''65 yaş üstü büyüklerimizin son bir ayda toplam vakalar içindeki oranı yüzde 14,39’dan 11,3’e düştü. Gençlerin aktif vakalar içindeki oranı ise artıyor. Gençlerimizi de koruyacağız'' dedi.  
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş da, son bir ayda sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde hastalığın çocuklarda daha fazla görülmeye başladığını söyledi ve şu bilgileri verdi:

 Görseli TÜBİTAK, ekosistemini kanser araştırmaları alanında da güçlendiriyor
Kanser araştırması yapanlar, TÜBİTAK'ın Sanayi Doktora ile Ulusal ve Uluslararası Lider Araştırmacılar gibi programlarından yararlanabiliyor.

“Özellikle küçük çocukların, yani 5 yaş altının bulaştırıcılığı daha az. Ancak yeni mutant, yani virüsün değişmiş hali çok daha bulaşıcı. Bu bulaşıcılıktan tabii ki çocuklar da nasibini alıyor. Son bir ayda sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde çocuklarda daha fazla vaka gözüküyor. Özellikle İngiliz mutantı çok daha fazla bulaşıcı. Ağır seyretmiyor ama daha kolay bulaşıyor. İnsanların üst solunum yollarına yerleşiyor ve bulaşma şansı daha kolay. Hem 9 yaş altı çocuklarda hem de 9-18 yaş arasında bir artış var. Ülkemizde tam dağılım bilinmiyor ancak çocuk enfeksiyon gruplarında gördüğümüz kadarıyla ciddi bir artış söz konusu. 1 ay öncesine göre daha fazla hasta var. Örneğin 40 bin civarı vaka varsa bunların 10’da biri çocuklardır ama net sayı vermek şu an mümkün değil."
 Görseli Samsun’da vakalar 4’e katlandı
Samsun’da vakalar 4’e katlandı. 8-14 Şubat 171, 27 Mart-2 Nisan 678,72. Vaka sayısı 2 bin 323'ten 9 bin 204'e yükseldi. HES uygulamasında da şehir kıpkırmızı göründü.

0 Yorum

Yorum Yap