SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 00:13
Samsun'da 800 binin üzerinde test yapıldı Görseli
SAĞLIK

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç, "Bugüne kadar Sağlık İl Müdürlüğümüz ve Sağlık Bakanlığımız tarafından yürütülen etkin filyasyon ve test çalışmasıyla birlikte ilimizde toplamda 800 binin üzerinde vatandaşımıza test yaptık" dedi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun'da bir ay süren vaka artışının ardından alınan tedbirlerle düşüş eğrisini yakaladıklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç, "Valiliğimiz koordinasyonunda alınan önlemler, kamu kurumlarımızın etkin mücadelesi, sağlık çalışanlarımızın özverili çalışması ve halkımızın tam kapanma döneminde elinden gelen gayreti göstermesiyle vaka sayılarımızda bir düşüş eğrisi yakalama şansı bulduk. Laik ilçemiz hariç 16 ilçemizde istikrarlı bir vaka azalış grafiği elde ettik. Samsun olarak kurallara uyduğumuzda vaka sayılarımızın azalabildiğini bir kez daha gördük. Bu hafta itibariyle de vaka sayılarımız azalmaya devam ediyor. İl olarak zoru başardık, vaka sayılarımızı düşürdük; şimdi önümüzde daha zoru, yani vaka sayısındaki düşüşü güçlendirip, kalıcı hale getirmemiz gereken bir dönem var" dedi.

 Görseli Samsun Valisi Dağlı'dan vaka açıklaması
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, koronavirüs tedbirlerine uyulması durumunda bayram sonunda vakaların daha da azaldığını göreceklerini söyledi.

"Lütfen Ramazan ayı boyunca gösterdiğimiz özeni, Ramazan Bayramı'nda da gösterelim" diyen Oruç, "Gerekli özeni ve dikkati göstermememiz durumunda Covid 19’un ne kadar hızlı yayıldığını hepimiz acı bir şekilde tecrübe ettik. Bir düşüş eğrisi yakalamışken, yeniden bir yükselişe izin vermeyelim" diye konuştu.

Birlikte Başaracağız

Pandeminin başladığı Mart 2020 tarihinden itibaren Samsun olarak büyük bir mücadele verdiklerinin altını çizen İl Sağlık Müdürü Oruç şunları söyledi:
"Bugüne kadar Sağlık İl Müdürlüğümüz ve Sağlık Bakanlığımız tarafından yürütülen etkin filyasyon ve test çalışmasıyla birlikte ilimizde toplamda 800 binin üzerinde vatandaşımıza test yaptık, 445 binin üzerinde bir filyasyon çalışması gerçekleştirdik. İlimizde yapılan toplam aşı dozu 500 bine yaklaştı. 55 yaş üstü vatandaşlarımızda birinci doz aşı oranımız yüzde 70 civarında. R
akamların da gösterdiği gibi, verilen büyük bir emek var. Lütfen bu emeği zayi etmeyelim. Bu Ramazan bayramı birbirimizden ayrı geçirdiğimiz son bayram olsun. Tam kapanmayla gösterdiğimiz bu büyük fedakârlık ve çalışma boşa gitmesin. Vaka sayımızdaki azalışı kalıcı hale getirip, okullarımızın açıldığı, sosyal hayatımızın yeniden hareketlendiği, birbirimizi yeniden gönül rahatlığıyla ziyaret ettiğimiz günlere yeniden ulaşmak, ilimizin rengini yeniden maviye dönüştürmek elimizde. Bunu ancak hep birlikte mücadele edersek başarabiliriz.”
 Görseli Sağlık Müdürü uyardı: İl dışından gelenler dikkat!
İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, tam kapanma nedeniyle bir çok kişinin il dışından kente geldiğini hatırlatarak, "Lütfen dikkatli olsunlar, dışarıdan gelen kişilerin semptom göstermeden de pozitif olabileceği ve aile içine girdikten sonra bulaştırabileceğini akıllarından çıkarmasınlar" dedi.

0 Yorum

Yorum Yap