SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 12:51
Delta varyantı 4.dalga mı? Görseli
SAĞLIK

Delta varyantı nedeniyle endişe duyan her 10 kişiden 7'si bunun 4. dalganın habercisi olduğunu düşünüyor.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Delta varyantı ile ilgili yapılan araştırma 4.dalga olabileceği endişesi oluşturuyor.

Ipsos tarafından gerçekleştirilen “Koronavirüs Salgını ve Toplum Araştırması” 66. dönem verileri paylaşıldı. Vatandaşlara son dönemlerde Türkiye’de görülmeye başlanan Delta varyantından ne kadar haberdar olup/ olmadığı soruldu.

Ayrıca, vaka sayılarının artması ile bu yeni varyant arasında paralellik olup/olmadığı hakkındaki farkındalıkları da ölçüldü. Özellikle dördüncü dalganın yaşanıp/yaşanmayacağı konusunda nasıl bir görüşte oldukları, bu yeni varyantın salgının üzerindeki etkisi, salgınla mücadele konusunda insanların endişeleri ve her şeye rağmen sosyalleşme ile ilgili ifade, tutum, davranışları değerlendirildi.

Her 10 kişiden 7’si…

Delta varyantını bilenlerin yüzde 71’i bu varyanttan dolayı salgında 4. dalganın yaşanacağını düşünüyor. Bir önceki hafta bu şekilde düşünenlerin oranı yüzde 63’tü. 

Sadece yüzde 17’si yeni bir dalga yaşanmayacağı görüşünde. Hem delta varyantı hem de vaka sayılarındaki artışa paralel toplumun yüzde 68’si salgının 2021 yılından daha ileri bir tarihte kontrol altına alınabileceği görüşünde.

Delta varyantı bilinirliği artıyor

Ipsos araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre; gerek dünyada gerekse Türkiye’de hızla yayılan delta varyantının bilinirliği Temmuz’un ilk haftasına göre 7 puan artarak yüzde 84 seviyesine ulaştı. Bu varyantı duymayanların oranı yüzde 16.

Delta Varyantı konusunda karamsarlar

Delta varyantını bilen kişilerin çoğunluğu bu varyanttan dolayı salgının süresinin uzayacağı görüşünde. Bireylerin yüzde 57’si bu varyantın salgının çok daha uzun sürmesine, yüzde 26’sı da biraz daha uzun sürmesine neden olacağını belirtiyor. Çok daha uzun süreceğini düşünenlerin oranı bir önceki döneme göre 9 puan artmış durumda.

Salgında Zor Günlerin Bizi Beklediğini Düşünenlerin Sayısı Artıyor HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

0 Yorum

Yorum Yap