• Samsun
  • Son Güncelleme 18:27
Rusya’dan Google’a 98 milyon dolarlık ceza Görseli
BİLİM VE TEKNOLOJİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Rusya, büyük teknoloji şirketleri üzerindeki kontrolünü artırma amaçlı hamlelerine devam ediyor.

Bir Rus mahkemesi, Google’ın ülkede yasaklı içerikleri silmediği gerekçesiyle şirkete 7,2 milyar rublelik ceza kesti. Dolar olarak karşılığı 98 milyon olan ceza, Google’ın Rusya’daki gelirinin yaklaşık %8’ine denk geliyor. Bu ceza, Rusya’nın büyük teknoloji şirketleri üzerinde kontrolünü artırma amaçlı hamlelerinden biri olarak nitelendirildi.

Google her ne kadar davaya ilişkin belgeleri inceleyeceğini ve atacağı adımlara bu şekilde karar vereceğini açıklasa da bir Rus yetkili, Google’ın uyuşturucu reklamı yaptığı düşülen ve muhalefet liderlerinden Alexei Navalny ile ilgili olan içerikler de dahil olmak üzere hükümetin aşırı uç ve terörizm ile ilişkilendirdiği içerikleri silmediği takdirde hoş olmayan önlemler alınacağını açıkladı.

google

Bu tür uygulamaların yanı sıra, Rusya, teknoloji şirketleri üzerindeki etkisini çeşitli yöntemlerle artırıyor. Örneğin, 2019 yılında alınan ve bu yıl içerisinde uygulanmaya başlanan bir karar dolayısıyla akıllı telefonlarda, bilgisayarlarda ve televizyonlarda Rus yazılım geliştiriciler tarafından oluşturulan uygulamalar yüklü olarak geliyor. Rusya ayrıca, günlük 500 binden fazla ziyaretçisi olan internet sitelerinin Rusya’da ofis açmalarını şart koşuyor.

0 Yorum

Yorum Yap