SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 13:38
Samsun'a Türkiye'yi ayağa kaldıran görüntü. Eşi eşini sokak ortasında dövdü Görseli
ASAYİŞ

Samsun'da Türkiye'yi ayağa kaldıran vahşet sözünün bile yetersiz kaldığı görüntü ortaya çıktı. Boşandığı eski eşini sokak ortasında çocuğunun gözü önünde döven cani koca İbrahim Zarap, gözaltına alındı. Polise verdiği ifade ile de 'Pes' dedirtti. Zanlı tutuklandı.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da boşandığı eski eşini çocuğunun gözü önünde defalarca tekmeleyerek döven İbrahim Zarap'a tüm Türkiye'den tepki geldi. Canik Belediyesi önünde dün gece saat 21.00 sıralarında meydana gelen olayda; vatandaş cep telefonu kamerasına yansıyan olayda İbrahim Zarap, yerde baygın yatan eski eşi Emriye M.’yi (25) defalarca tekmeledi..Kadın tekmelenirken yanındaki çocuğunun 'anne' diye ağlama sesleri sokakta yankılandı. Kadın kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle yaralandı. Vatandaşlar olay esnasında balkonlarına çıkarak saldırgan adama tepki gösterdi. Bazı vatandaşlarsa olaya müdahale etmek için aşağıya indi.
Saldırgan İbrahim Zarap'a sokakta meydan dayağı atıldı. Yerde hareketsiz yatan kadın Emriye M. ise hastaneye kaldırıldı. Olay sosyal medyaya yansımasının ardından büyük tepki çekti. Önce özel bir hastaneye kaldırılan kadın, daha sonra Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
Olayın hemen ardından gözaltına alınan İbrahim Zarap, sabah erken saatlerde hakim karşısına çıkmak için Samsun Adliyesi’ne getirildi. İbrahim Z.'nin adliyeye sevki sırasında gazetecilerin, “Pişman mısın?” sorusuna ise “Evet” şeklinde cevap vermesi dikkat çekti. İbrahim Zarap, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Samsun'un Canik ilçesinde eski eşi tarafından darp edilen, yüzünde ve kafasında ezikler oluşan kadın hastaneye kaldırıldı.
Bakan Gül : Failin Yanına Kar Kalmayacak
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Samsun'da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kar kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca: Hayati Tehlikesi Bulunmuyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun'da eski eşi tarafından darbedilen kadının hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi. Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu bilgileri verdi:
"Bir kadının sokakta, çocuğunun gözü önünde ağır şiddete maruz kaldığı haberi tüm Türkiye'yi üzdü. Samsun'daki olayda 112 Acil ekibimiz 21.11'de gelen çağrı üzerine 21.16'da hastaya, 21.20'de hastaneye ulaştı. Şu an Eğitim Araştırma Hastanesinde olan hastanın hayati sorunu yok."
Bakan Selçik : Davaya Müdahil Olacağız
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Samsun'da eski eşine şiddet uygulayan şüphelinin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacaklarını bildirdi. Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Samsun'da bir kadına, bir anneye uygulanan insanlık dışı şiddet vakasının Bakanlık olarak takipçisiyiz. Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız. Anneye ve çocuğumuza gereken tüm sosyal hizmet modelleri ve psikososyal destek sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Yap