SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 13:13
İzinsiz orman kesimi operasyonunda 11 kişi tutuklandı Görseli
ASAYİŞ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun'da jandarma tarafından düzenlenen ve 19 kişinin gözaltına alındığı izinsiz orman kesimi operasyonunda adliyeye sevk edilen 13 kişiden 11'i tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun'un Asarcık ve Kavak ilçelerinde izinsiz orman emvali kesimiyle ilgili Kavak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Samsun İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü, Asarcık İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kavak İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından müşterek 19 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli hırsızlık ve zimmet" suçlarını kapsayan operasyonda aralarında muhtarlar, orman işletme personeli, orman kesim işinde çalışan işçilerin de bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan A.Ç., H.M., Y.A., Ö.İ., Ş.B. A.Ç. ve C.B. ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, E.K., B.C.C., A.P., S.A.A., A.K., M.K., O.Ç., A.A., Ö.T., H.A., A.T., İ.D. ve Y.A. jandarmadaki sorgularının tamamlanmasının ardından Kavak Adliyesine sevk edildi. A.P. ve A.T. mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, aralarında 7'si orman işletme personeli olmak üzere 11 kişi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


 

0 Yorum

Yorum Yap