DİĞER

Alışverişe Bayram Dopingi

EKONOMİ28.04.2022 10:23

Neşe KADAN


Alışverişe bayram dopingi
Bayram ve Anneler Günü’nün birleşmesi, alışveriş rekoru kırdıracak. Pandemi nedeniyle iki yılın ardından ilk gerçek bayram ziyaretinin yapılacak olması da alışverişi patlattı. Perakende cirolarında yüzde 50 artış bekleniyor.


Bayram ve Anneler Günü alışverişi birleşince perakendede satışlar patladı. Geçen hafta itibarıyla başlayan bayram alışverişine, 9 Mayıs Anneler Günü’nün de yaklaşmasıyla anne hediyeleri de eklendi. Perakende cirolarında bu hafta geçen haftalara göre yüzde 50’lik artış bekleniyor. Pandemi sonrasında da iki yılın ardından ilk bayram ziyaretleri yapılacak.
 Çok önemli bir hafta
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, bu haftanın perakendeciler için önemli bir hafta olduğunu belirterek, “Bayram ve Anneler Günü birleşti. Ayrıca yaz sezonu başladı, yazlık kıyafet alışverişi de arttı. Yazlıklara gidilecek olması da alışverişi etkileyecek diğer bir unsur. Bu hafta alışveriş rekoru kırılacak. Ciroların yüzde 50 oranında artmasını bekliyoruz” dedi.
Bu dönemde en çok hazır giyim ve ev eşyası satılmasını bekledikleri dile getiren Öncel, bu haftanın sektöre doping olacağını kaydetti.

Diğer