DİĞER

Yeni yıl yeni bir hediye mi?

BİLİM VE TEKNOLOJİ30.12.2021 16:29

Berna İŞÇİMEN


Yeni yıl yeni umutları da beraberinde getiriyor. 2022’de burçları neler bekliyor, nasıl bir döneme giriyoruz?

Biraz daha rahat bir döneme geçiş yapılıyor. Yılın en azından ilk yarısı, uzun süredir içinde bulunduğumuz gergin, istikrarsız atmosferden biraz olsun sıyrılıyor. Kaygısız ve rahat bir dönem bizi bekliyor.

Mayıs sonuna kadar Jüpiter, Balık burcunu takip eder ve bu şans demektir. Bol şans, romantik ruh hali ve isteklerin bir bir yerine getirilmesini temsil eder.

Mayıs başına kadar olan süreçte şans; yaratıcı, kibar ve merhametli insanlardan yana! Hayallerinin peşinden koşanların zamanı geliyor. Bu dönemi fırsat olarak görenlere küçük bir sır daha: Jüpiter Balık burcunda yürürken hayatınıza iyi şanslar getirmek istiyorsanız, gelirinizin bir kısmını ihtiyaçları olan kişilerle paylaşabilirsiniz.

Kültür ve sanat alanı içinde bol bol üretimin yapılacağı, ilham dolu bir dönem başlıyor.

Yeni yılla girilecek bu dönemde geçmişle ilgili konu ve kişiler tekrar kapınızı çalabilir. Hem iyi hem de kötü yönden gündeme gelecek geçmişle ilgili durumlar sizi tedirgin etmesin. Kendinizi anlamak, hataları düzeltmek için harika bir zaman.

İç dünyanıza daha çok yöneleceksiniz

Jüpiter'in Balık'tan geçişi ile psikolojiye, her türlü kendini tanımaya, meditasyona, kişisel gelişim ve iyi hissetmekle ilgili araştırmalara, yavaş yaşama ilkeleri ve iç dünyanıza dönme yollarına ilgiyi artıracak.

Yaz aylarının kelimenin tam anlamıyla sıcaktan bayıltması bekleniyor. Bu yıl özellikle yazın ortalarına doğru anormal bir sıcaklık görülebilir. Çevresel etkilerin gündeme getirilip, çözüm aranması bu noktada önemli. Çevresel etkilerin insanlar üzerinde psikolojik değişimlere neden olması söz konusu olabilir. İnsanların ruh hali eskisinden daha savaşçı ve hoşgörüsüz hale gelebilir. Dünyadaki siyasi durum da ısınacak. Bu dönemde kaostan kaçmak ve çatışmalardan uzak durmak en mantıklı seçenek olarak duruyor.

Kariyer ve finansal planlarınızı iyi yapın

Yaz ve sonbahar dönemi yeni projelere başlamak, liderlik özelliklerinizi ortaya çıkarmak ve önümüzdeki özellikle 12 yıl için iş planlarını hazırlayıp temellerini oluşturmak için harika bir zaman!

Kış aylarına doğru duygusal ve finansal olarak enerji düşüklüğü hissedebilirsiniz. Stresli olabileceğiniz yılın son ayları için önemli finansal kararlar almamak gerekiyor. Gayrimenkul veya araba alımı, büyük yatırımlar ve krediler gibi finansal boyuttaki işlerinizi yılsonunu beklemeden halletmeye çalışın.  

Emin olamadığınız yatırımları ertelemekte fayda var. Çünkü 2023 bir bayram coşkusu ile gelecek. Tabii ondan önce 2022’yi doya doya, keyifle geçirmeniz dileğiyle!

Diğer